Sentence Formation Set – 1 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for Sentence Formation MCQs Questions for Sentence Formation MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Sentence Formation MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Sentence Formation MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. of
  2. we
  3. heard
  4. him
  5. had

A.42351
B.52341
C.25341
D.25431
E.25314

Answer: E.25314


Q2.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. at
  2. it
  3. take
  4. once
  5. away

A.23514
B.14352
C.32514
D.53214
E.42315

Answer: C.32514


Q3.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. him
  2. the
  3. to
  4. charge
  5. handover

A.42531
B.51342
C.41352
D.45231
E.52431

Answer: E.52431


Q4.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. seen
  2. going
  3. you
  4. him
  5. have

A.35214
B.35142
C.32514
D.35124
E.53124

Answer: B.35142


Q5.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. bag?
  2. you
  3. seen
  4. have
  5. my

A.51432
B.43512
C.42351
D.42153
E.21435

Answer: C.42351


Q6.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. killed
  2. a
  3. Jaswant
  4. bear
  5. wild

A.31254
B.53124
C.23145
D.43125
E.15234

Answer: A.31254


Q7.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. was
  2. and
  3. Suresh
  4. kind
  5. loving

A.31425
B.54213
C.34251
D.15243
E.12345

Answer: A.31425


Q8.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. tea
  2. have
  3. that
  4. some
  5. before

A.43251
B.24315
C.24153
D.52431
E.41325

Answer: C.24153


Q9.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. not
  2. hotel
  3. comfortable
  4. was
  5. the

A.34521
B.53412
C.34152
D.41352
E.52413

Answer: E.52413


Q10.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. I
  2. help
  3. not
  4. you
  5. did

A.24351
B.15324
C.45231
D.43152
E.52431

Answer: B.15324


Q11.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. not
  2. Hari
  3. away
  4. run
  5. did

A.13542
B.35412
C.52431
D.25143
E.21345

Answer: D.25143


Q12.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. The
  2. men
  3. doctors
  4. are

A.1342
B.1432
C.1234
D.1243

Answer: D.1243


Q13.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. he’s
  2. orange
  3. an
  4. eating

A.1432
B.1423
C.1234
D.1342

Answer: A.1432


Q14.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. Jack
  2. arrive
  3. next
  4. week
  5. will

A.15234
B.14235
C.34251
D.14325

Answer: A.15234


Q15.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. she
  2. her
  3. loves
  4. job

A.1324
B.1234
C.1432
D.1342

Answer: A.1324


Q16.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. The
  2. workers
  3. busy
  4. are

A.1243
B.1234
C.1423
D.1432

Answer: A.1243


We hope the given Sentence Formation MCQs Questions for Sentence Formation PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Sentence Formation MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.