Sentence Formation Set – 4 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for Sentence Formation MCQs Questions for Sentence Formation MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Sentence Formation MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Sentence Formation MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. fever
  2. suffering
  3. from
  4. is
  5. Neetu

A.25431
B.32541
C.14523
D.54231

Answer: D.54231


Q2.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. generally
  2. are
  3. witty
  4. lawyers

A.2431
B.4321
C.4213
D.4231

Answer: C.4213


Q3.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. Riya
  2. French
  3. learning
  4. is

A.4231
B.3214
C.3412
D.1432

Answer: D.1432


Q4.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. Physics
  2. Isha
  3. good
  4. is
  5. at

A.53412
B.24351
C.24315
D.24513

Answer: B.24351


Q5.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. own
  2. virtue
  3. its
  4. reward
  5. has

A.25413
B.25314
C.25341
D.25143

Answer: B.25314


Q6.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. him
  2. do
  3. work
  4. let
  5. the

A.14523
B.32541
C.41253
D.41523

Answer: C.41253


Q7.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. known
  2. he
  3. me
  4. to
  5. is

A.15423
B.25314
C.23541
D.25143

Answer: D.25143


Q8.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. yet
  2. Rahul
  3. poor
  4. is
  5. happy

A.25413
B.24315
C.23541
D.21453

Answer: B.24315


Q9.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. bus
  2. Neha
  3. going
  4. by
  5. is

A.25413
B.23145
C.25341
D.21453

Answer: C.25341


Q10.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. came
  2. before
  3. me
  4. Seema

A.1423
B.4213
C.4123
D.4321

Answer: C.4123


Q11.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. across
  2. went
  3. I
  4. field
  5. the

A.32154
B.32541
C.32145
D.32514

Answer: A.32154


Q12.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.
1.me

  1. he
  2. walked
  3. along
  4. with

A.14523
B.32541
C.23451
D.23145

Answer: C.23451


Q13.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. convicted
  2. was
  3. she
  4. murder
  5. of

A.25413
B.32541
C.14523
D.32154

Answer: D.32154


Q14.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. bad
  2. calls
  3. conduct
  4. punishment
  5. for

A.25413
B.25314
C.13254
D.13524

Answer: C.13254


Q15.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. consented
  2. I
  3. finally
  4. to
  5. proposal

A.25413
B.35241
C.32145
D.25431

Answer: C.32145


Q16.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. malaria
  2. of
  3. he
  4. died

A.2413
B.3421
C.3214
D.3124

Answer: B.3421


Q17.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. dispensed
  2. services
  3. her
  4. Sapna
  5. with

A.25413
B.25314
C.54123
D.41532

Answer: D.41532


Q18.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. white
  2. wood
  3. eat
  4. into
  5. ants

A.14523
B.32541
C.14532
D.15342

Answer: D.15342


Q19.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. is
  2. exercise
  3. to
  4. health
  5. essential

A.25413
B.23541
C.21453
D.21534

Answer: D.21534


Q20.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. excels
  2. in
  3. he
  4. painting

A.1423
B.3241
C.3124
D.4123

Answer: C.3124


We hope the given Sentence Formation MCQs Questions for Sentence Formation PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Sentence Formation MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.