Sentence Formation Set – 6 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for Sentence Formation MCQs Questions for Sentence Formation MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Sentence Formation MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Sentence Formation MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. coffee
  2. the
  3. tastes
  4. bitter

A.2413
B.2314
C.1234
D.2134

Answer: D.2134


Q2.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. you
  2. burning?
  3. do
  4. something
  5. smell

A.31542
B.31452
C.31254
D.14523

Answer: A.31542


Q3.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. smell
  2. with
  3. we
  4. nose
  5. our

A.25413
B.25314
C.14523
D.31254

Answer: D.31254


Q4.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. completed
  2. Mahesh
  3. has
  4. work
  5. his

A.14253
B.23154
C.23541
D.24513

Answer: B.23154


Q5.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. lift
  2. the
  3. broken
  4. down
  5. has

A.12354
B.25413
C.53214
D.21534

Answer: D.21534


Q6.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. often
  2. I
  3. have
  4. been
  5. there

A.15234
B.25314
C.35214
D.23145

Answer: D.23145


Q7.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. car
  2. polished
  3. the
  4. have
  5. I

A.23514
B.52143
C.54231
D.54213

Answer: C.54231


Q8.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. Jaipur
  2. he
  3. to
  4. yesterday
  5. went

A.21354
B.52341
C.25341
D.25314

Answer: D.25314


Q9.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. clothes
  2. her
  3. washed
  4. Sakshi

A.1423
B.4321
C.4312
D.1234

Answer: B.4321


Q10.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. bought
  2. a
  3. Ramesh
  4. pen

A.3124
B.1234
C.3241
D.1423

Answer: A.3124


Q11.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. I
  2. I
  3. knew
  4. her
  5. wish

A.25413
B.52314
C.15234
D.52314

Answer: C.15234


Q12.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. grumbling
  2. always
  3. she
  4. was

A.3421
B.3214
C.3412
D.3241

Answer: A.3421


Q13.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. had
  2. Sita
  3. advised
  4. not
  5. she

A.25314
B.51432
C.51324
D.51243

Answer: B.51432


Q14.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. will
  2. write
  3. he
  4. not

A.1423
B.3214
C.3142
D.4123

Answer: C.3142


Q15.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. a
  2. game
  3. good
  4. is
  5. Draughts

A.25314
B.52314
C.54132
D.25413

Answer: C.54132


Q16.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. demands
  2. ethics
  3. in
  4. working
  5. honesty

A.25314
B.14523
C.35214
D.21534

Answer: D.21534


Q17.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. virgin
  2. Rehana
  3. is
  4. a

A.1423
B.1234
C.1234
D.2341

Answer: D.2341


Q18.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. Sarla
  2. novel
  3. a
  4. reads

A.1432
B.3214
C.3241
D.2143

Answer: A.1432


Q19.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. thief
  2. away
  3. ran
  4. has
  5. the

A.25413
B.35214
C.45123
D.51432

Answer: D.51432


Q20.In each question below a sentence broken into four or five parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

  1. him
  2. consider
  3. trustworthy
  4. I

A.1423
B.3412
C.2314
D.4213

Answer: D.4213


We hope the given Sentence Formation MCQs Questions for Sentence Formation PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Sentence Formation MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.