Sports GK Questions SET-2

Here you will find GK MCQ Questions for Sports GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Sports GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Sports GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.What is the other name of Sir Garfield Sobers Trophy?

[A] ICC Cricketer of the Year Awards
[B] ICC Test Captain of the Year
[C] Spirit of the Cricket Awards
[D] Test Player of the Year Award

Correct Answer: A [ICC Cricketer of the Year Awards]


Q2.What was the position of India Men’s National Hockey team at the Rio Olympics?

[A] 3
[B] 9
[C] 8
[D] 15

Correct Answer: C [8]


Q3.Which team won the EPL without losing a single game in 2003-04 season, a feat which has never been repeated?

[A] Arsenal
[B] Chelsea
[C] Liverpool
[D] Man U

Correct Answer: A [Arsenal ]


Q4.Which Indian pair broke the record for the longest tie-break against the Uzbek pair Vlada Ekshibarova and Ivanna Israilova?

[A] Sania Mirza and Ankita Raina
[B] Ankita Raina and Manisha Malhotra
[C] Pranjala Yadlapalli and Manisha Malhotra
[D] Sania Mirza and Manisha Malhotra

Correct Answer: D [Sania Mirza and Manisha Malhotra ]


Q5.The first ancient Olympic Games was dated to which year?

[A] 1776 BC
[B] 776 BC
[C] 776 AD
[D] 1776 AD

Correct Answer: B [776 BC]


Q6.Three R’s of Football are famous in which country ?

[A] Peru
[B] Mexico
[C] Brazil
[D] USA

Correct Answer: C [Brazil]


Q7.Which Indian player has recorded the maximum number of wins in Davis Cup?

[A] Mahesh Bhupathi
[B] Leander Paes
[C] Sumit Nagal
[D] Rohan Bopanna

Correct Answer: B [Leander Paes ]


Q8.Who was the Best Player in the 2018 Women’s Hockey World Cup?

[A] Kitty van Male
[B] Lidewij Welten
[C] Olivia Merry
[D] Kelly Jonker

Correct Answer: B [Lidewij Welten ]


Q9.Where was the IAAF founded?

[A] Sweden
[B] Berlin
[C] London
[D] Melbourne

Correct Answer: A [Sweden ]


Q10.In which place, the first modern Olympic Games was held?

[A] Paris
[B] Athens
[C] Berlin
[D] Amsterdam

Correct Answer: B [Athens]


Q11.Who among the following was known as Flying Sikh?

[A] Milkha Singh
[B] Harbhajan Singh
[C] Yuvaraj Singh
[D] Gurbachan Singh

Correct Answer: A [Milkha Singh]


Q12.After whose name is the Sudirman Cup named?

[A] Rob Sudirman
[B] Tom Sudirman
[C] Dick Sudirman
[D] Pete Sudirman

Correct Answer: C [Dick Sudirman ]


Q13.What does the globe in the ICC World Cup Trophy symbolise?

[A] World
[B] All participating nations
[C] Cricket Ball
[D] Unity

Correct Answer: C [Cricket Ball ]


Q14.Who won the Gold Medal in the inaugural event of the 1973 IAAF World Cross Country Championships in men’s event?

[A] Mariano Haro’
[B] Rod Dixon
[C] Pekka Paivarinta
[D] Karel Lismont

Correct Answer: C [Pekka Paivarinta ]


Q15.Who was the first President of the International Olympic Committee?

[A] Pierre de Coubertin
[B] Demetrios Vikelas
[C] Woodrow Wilson
[D] Winston Churchill

Correct Answer: B [Demetrios Vikelas]


Sports GK

Sports GK Questions SET-1
Sports GK Questions SET-2
Sports GK Questions SET-3
Sports GK Questions SET-4
Sports GK Questions SET-5
Sports GK Questions SET-6
Sports GK Questions SET-7

We hope the given MCQ Questions for Sports GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Sports GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.