Sports GK Questions SET-5

Here you will find GK MCQ Questions for Sports GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Sports GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Sports GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.When is International Holocaust Remembrance Day observed?

[A] January 10
[B] January 20
[C] January 25
[D] January 27

Correct Answer: D [January 27]


Q2.Which country won the gold medal in women’s field hockey at the 2018 Winter Olympic Games?

[A] Canada
[B] United States of America
[C] Russia
[D] Finland

Correct Answer: B [United States of America]


Q3.In which year, hockey was introduced for the first time in the Commonwealth Games?

[A] 1995
[B] 1996
[C] 1997
[D] 1998

Correct Answer: D [1998]


Q4.What is “Lee Westwood” famous for?

[A] As a tennis player
[B] As a golf player
[C] As a polo player
[D] As a table tennis player

Correct Answer: B [As a golf player]


Q5.Which is the country of origin of the “Collar-and-elbow Wrestling”?

[A] Sweden
[B] Denmark
[C] Ireland
[D] Belgium

Correct Answer: C [Ireland]


Q6.The death anniversary of which national leader was observed as the Martyrs’ Day on January 30 in India?

[A] Jawaharlal Nehru
[B] Mahatma Gandhi
[C] Bhagat Singh
[D] Sardar Vallabhbhai Patel

Correct Answer: B [Mahatma Gandhi]


Q7.Which of the following is also known as “Inline Hockey”?

[A] Sledge Hockey
[B] Bandy Hockey
[C] Roller Hockey
[D] Ice Hockey

Correct Answer: C [Roller Hockey]


Q8.Which sport’s annual international tournament is “Hlinka Gretzky Cup”?

[A] Field Hockey
[B] Rugby
[C] Ice Hockey
[D] Polo

Correct Answer: C [Ice Hockey ]


Q9.Which sport’s professional competition is “ANA Inspiration”?

[A] Golf
[B] Basketball
[C] Tennis
[D] Football

Correct Answer: A [Golf]


Q10.Which wrestler is also known as “The Great Gama”?

[A] Ghulam Mohammad Baksh
[B] Aslam Pahalwan
[C] Sheik Ali
[D] Dara Singh

Correct Answer: A [Ghulam Mohammad Baksh]


Q11.‘Neptune Declaration’, which was seen in the news recently, is associated with which sector?

[A] Aviation
[B] Migrant Labourers
[C] Maritime
[D] Sports

Correct Answer: C [Maritime]


Q12.Who scored the first-ever FIFA Football World Cup goal?

[A] Jimmy Douglas
[B] Lucien Laurent
[C] Guillermo Stabile
[D] Henri Christophe

Correct Answer: B [Lucien Laurent]


Q13.In which Summer Olympics, Roller Hockey was introduced for the first time as a demonstration sport?

[A] 1992 Summer Olympics
[B] 1996 Summer Olympics
[C] 2000 Summer Olympics
[D] 2004 Summer Olympics

Correct Answer: A [1992 Summer Olympics]


Q14.Who won the gold medal in golf men’s individual at the 2016 Summer Olympics?

[A] Matt Kuchar
[B] Henrik Stenson
[C] Justin Rose
[D] Arnold Palmer

Correct Answer: C [Justin Rose]


Q15.Who won the first World Weightlifting Competition held in 1891?

[A] Vasily Alekseyev
[B] John Davis
[C] Edward Lawrence Levy
[D] David Rigert

Correct Answer: C [Edward Lawrence Levy]


Sports GK

Sports GK Questions SET-1
Sports GK Questions SET-2
Sports GK Questions SET-3
Sports GK Questions SET-4
Sports GK Questions SET-5
Sports GK Questions SET-6
Sports GK Questions SET-7

We hope the given MCQ Questions for Sports GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Sports GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.