Sports GK Questions SET-6

Here you will find GK MCQ Questions for Sports GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Sports GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Sports GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Indian-American Bhavya Lal has been appointed as the acting chief of staff of which organisation?

[A] WHO
[B] NASA
[C] FAO
[D] IMF

Correct Answer: B [NASA]


Q2.Who was Peter Thangaraj?

[A] An Indian Football Player
[B] An Indian Cricket Player
[C] An Indian Tennis Player
[D] An Indian Volleyball Player

Correct Answer: A [An Indian Football Player]


Q3.In which the Summer Olympic Games, football became an official competition?

[A] 1908 Summer Olympic Games
[B] 1912 Summer Olympic Games
[C] 1916 Summer Olympic Games
[D] 1920 Summer Olympic Games

Correct Answer: A [1908 Summer Olympic Games]


Q4.Which two sports combine to form the game called “Sholf”?

[A] Table Shuffleboard and polo
[B] Table Shuffleboard and golf
[C] Table Shuffleboard and tennis
[D] Table Shuffleboard and table tennis

Correct Answer: B [Table Shuffleboard and golf ]


Q5.Who holds the record of winning the most number of gold medals in the World Weightlifting Championships all time?

[A] Vasily Alekseyev
[B] John Davis
[C] Edward Lawrence Levy
[D] David Rigert

Correct Answer: A [Vasily Alekseyev]


Q6.Who is the head of the task force set up by the Education Ministry, to prepare roadmap on imparting technical education in mother tongue?

[A] Ramesh Pokhriyal Nishank
[B] Amit Khare
[C] Bhaskar Ramamurthy
[D] Rajiv Gauba

Correct Answer: B [Amit Khare]


Q7.Which country is the place of origin of tennis sport?

[A] Canada
[B] England
[C] France
[D] Spain

Correct Answer: B [England]


Q8.Which FIFA Football World Cup was the venue of the event “Maracanazo”?

[A] 1950 FIFA World Cup
[B] 1954 FIFA World Cup
[C] 1958 FIFA World Cup
[D] 1962 FIFA World Cup

Correct Answer: A [1950 FIFA World Cup]


Q9.Which boxing style is in which a boxer seeks to maintain distance between himself and his opponent, fighting with faster, longer range punches, most notably the jab and gradually wearing his opponent down?

[A] Boxer/out-fighter
[B] Boxer-puncher
[C] Counter puncher
[D] Brawler/slugger

Correct Answer: A [Boxer/out-fighter]


Q10.Which is the highest international governing body for the sport of powerlifting?

[A] International Powerlifting Association
[B] International Powerlifting Federation
[C] International Powerlifting Committee
[D] International Powerlifting Organization

Correct Answer: B [International Powerlifting Federation]


Q11.As per the Union budget, what is the limit for tax-free interest on Provident Fund Contributions?

[A] Rs 2.5 lakh
[B] Rs 5 lakh
[C] Rs 7.5 lakh
[D] Rs 10 lakh

Correct Answer: A [Rs 2.5 lakh]


Q12.What is the name of the Grand Slam tennis tournament played on clay courts?

[A] Australian Open
[B] French Open
[C] Wimbledon Championship
[D] US Open

Correct Answer: B [French Open]


Q13.What is “Walter Clopton Wingfield” known as?

[A] Founder of modern golf
[B] Founder of modern table tennis
[C] Founder of modern squash
[D] Founder of modern lawn tennis

Correct Answer: D [Founder of modern lawn tennis]


Q14.Which professional boxer is nicknamed the “Big George”?

[A] George Foreman
[B] George Carpentier
[C] George Jackson
[D] George David

Correct Answer: A [George Foreman]


Q15.Which sport’s competition techniques are “squat”, “bench press” and “deadlift”?

[A] Powerlifting
[B] Weightlifting
[C] Archery
[D] Wrestling

Correct Answer: A [Powerlifting]


Sports GK

Sports GK Questions SET-1
Sports GK Questions SET-2
Sports GK Questions SET-3
Sports GK Questions SET-4
Sports GK Questions SET-5
Sports GK Questions SET-6
Sports GK Questions SET-7

We hope the given MCQ Questions for Sports GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Sports GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.