Tamil Nadu GK Questions SET-2

Here you will find GK MCQ Questions for Tamil Nadu GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Tamil Nadu GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Tamil Nadu GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Vainu Bappu Observatory is located in which district of Tamil Nadu?

[A] Chennai
[B] Karur
[C] Vellore
[D] Salem

Correct Answer: C [ Vellore ]


Q2.In which year, name Chennai from Madras was officially changed?

[A] 1993
[B] 1995
[C] 1997
[D] 1998

Correct Answer: B [ 1995 ]


Q3.The Pattini cult was established by which Sangam ruler?

[A] Nedunjeral Adan, the Chera ruler
[B] Senguttuvan, the Chera ruler
[C] Karikala, the Chola ruler
[D] Nedujeliyan, the Pandyan ruler

Correct Answer: B [ Senguttuvan, the Chera ruler ]


Q4.Which of the following was another name of Pallava King Narasimhavarman-I?

[A] Mamalla
[B] Mahedravarman
[C] Apapar
[D] None of the above

Correct Answer: A [Mamalla]


Q5.In which year, Municipal corporation of Chennai was established?

[A] 1582
[B] 1688
[C] 1662
[D] 1702

Correct Answer: B [ 1688 ]


Q6.In which year, Madras State was renamed as Tamilnadu?

[A] 1960
[B] 1963
[C] 1969
[D] 1972

Correct Answer: C [ 1969 ]


Q7.Which among the following is a Tamil grammatical treatise ?

[A] Pattupattu
[B] Ettutogai
[C] Silappadikaram
[D] Tolkappiam

Correct Answer: D [Tolkappiam]


Q8.Which among the following is the most important work of Tamil Literature of Sangam Period (sometimes also referred as Bible of the Tamil land)?

[A] Thirukkural
[B] Purananuru
[C] Malaipatukatam
[D] None of the above

Correct Answer: A [Thirukkural]


Q9.In which year, the publication of “The Madras Mail”, India’s first evening newspaper started?

[A] 1850
[B] 1868
[C] 1872
[D] 1888

Correct Answer: B [ 1868 ]


Q10.What is the name of seat of Corporation of Chennai?

[A] Chelmsford Building
[B] Ripon Building
[C] Cornwallis Building
[D] Dalhousie Building

Correct Answer: B [ Ripon Building ]


Q11.“Kuyil Pattu” is a famous work ascribed to which among the following Tamil Poets?

[A] Bharathidasan
[B] Avvaiyar
[C] Anandabharati Aiyangar
[D] Subramanya Bharathi

Correct Answer: D [Subramanya Bharathi]


Q12.Among India, Sri Lanka, Singapore, Malaysia, Indonesia & Myanmar , which are the countries which have provided official status to Tamil Language ?

[A] India, Sri Lanka, Singapore, Malaysia, Indonesia
[B] India, Sri Lanka, Singapore, Malaysia
[C] India, Sri Lanka, Singapore
[D] India and Malaysia

Correct Answer: C [India, Sri Lanka, Singapore]


Q13.How many districts of Tamil Nadu share the coastline?

[A] 10
[B] 12
[C] 13
[D] 14

Correct Answer: C [ 13 ]


Q14.Who led the French forces during the “Siege of Madras”?

[A] Georges Duval de Leyrit
[B] Charles Godeheu
[C] Antoine Boyellau
[D] Thomas Arthur, Lally

Correct Answer: D [ Thomas Arthur, Lally ]


Q15.Which among the following National Parks / Wild Life sanctuaries of Tamil Nadu is called as Top Slip?

[A] Aanamalai National Park
[B] Mudumalai Wildlife Sanctuary
[C] Guindy National Park
[D] Palani Hills National Park

Correct Answer: A [Aanamalai National Park]


Tamil Nadu GK

Tamil Nadu GK Questions SET-1
Tamil Nadu GK Questions SET-2
Tamil Nadu GK Questions SET-3

We hope the given GK MCQ Questions for Tamil Nadu GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Tamil Nadu GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.