Tenses Set – 7 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for Tenses MCQs Questions for Tenses MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Tenses MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Tenses MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.What did each child __ as a souvenir for National Day ?

A.get
B.got
C.gets
D.has got

Answer: A.get


Q2.When he is older, he wants to __ a pilot.

A.become
B.becomes
C.became
D.becoming

Answer: A.become


Q3.Will you please __ down the volume of the radio ?

A.turn
B.turns
C.turned
D.turning

Answer: A.turn


Q4.Nowadays a lot of children _ how to swim.

A.knows
B.know
C.are knowing
D.are being known

Answer: B.know


Q5.Do you know who __ so much noise ?

A.are made
B.are making
C.is made
D.is making

Answer: D.is making


Q6.” _ this bag _ to you ?” he asked her.

A.Is … belonging
B.Has — belonged
C.Does … belong
D.Is … belonged

Answer: C.Does … belong


Q7.I __ to be left alone. Please go away.

A.wished
B.wish
C.am wishing
D.have wished

Answer: B.wish


Q8.The goods __ by ship on the fifth of July.

A.arrive
B.is arriving
C.are arriving
D.have arrived

Answer: C.are arriving


Q9.He __ about the food sold at his school canteen.

A.is always complaining
B.always complained
C.have always complained
D.been always complaining

Answer: A.is always complaining


Q10._ you _ that tomorrow is the last day of the year ?

A.organizes
B.is organizing
C.has organized
D.are organizing

Answer: D.are organizing


Q11.I __ several hundred stamps in my collection.

A.have
B.has
C.is having
D.are having

Answer: A.have


Q12.The little boy __ to go to bed early.

A.do not like
B.is not liking
C.does not like
D.has not liked

Answer: C.does not like


Q13.The train __ for Penang at half past eight.

A.are leaving
B.leaves
C.is left
D.is being left

Answer: B.leaves


Q14.The policeman __ our neighborhood every day.

A.are patrolling
B.patrols
C.is being patrolled
D.is patrolled

Answer: B.patrols


Q15.The files __ in the locked cabinet. Get the key from Mrs. Naidu.

A.keeps
B.are kept
C.are keeping
D.is being kept

Answer: B.are kept


Q16.The machine _ of many parts, the names of which I always _.

A.is consisting; forget
B.consists; am forgetting
C.consists; forget
D.is consisting; is forgetting

Answer: C.consists; forget


Q17.Traffic _ to flow more smoothly when work on widening the highway _.

A.expects; is completed
B.is being expected; is completed
C.is expected; is completed
D.is expected; is being completed

Answer: C.is expected; is completed


Q18.I __ the watch that you lost yesterday.

A.find
B.have been finding
C.have found
D.am finding

Answer: C.have found


Q19.She __ all afternoon, yet she complains of a headache.

A.had rested
B.is resting
C.have rested
D.has been resting

Answer: D.has been resting


Q20.My back is aching because I __ the furniture in the living room.

A.has rearranged
B.rearranged
C.have been rearranged
D.have been rearranging

Answer: D.have been rearranging


We hope the given Tenses MCQs Questions for Tenses PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Tenses MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.