Verbs Multiple Choice Questions set 3

Are you guys looking for Verbs MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.”We´re going to have to let him go” means:

A. We´re going to have to lay him off.
B. We´re going to have to take him on.
C. We´re going to have to employ him.
D. We´re going to have to hire him.

Answer : We´re going to have to lay him off.


Q2.”The alarm clock didn’t go off this morning” means:

A. It didn´t break.
B. It didn´t fall off the shelf.
C. It didn´t cost much.
D. It didn´t ring.

Answer : It didn´t ring.


Q3.”John didn’t turn up until 10.30″ means:

A. He didn´t leave until 10.30.
B. He didn´t get out of bed until 10.30.
C. He didn´t arrive until 10.30.
D. He didn´t go to bed until 12.30

Answer : He didn´t arrive until 10.30.


Q4.”Make sure you wrap up well when you go out” means:

A. Look where you´re going
B. Wear lots of thick clothes.
C. Dress elegantly
D. Drive carefully.

Answer : Wear lots of thick clothes.


Q5.”John´s planning to do up his apartment” means:

A. He´s planning to sell it
B. He´s planning to rent it out
C. He´s planning to clean it
D. He´s planning to redecorate it

Answer : He´s planning to redecorate it


Q6.”I´m afraid I can´t go along with the proposal” means:

A. I can´t discuss the proposal now
B. I can´t agree to the proposal.
C. I can´t understand the proposal
D. I can´t see the logic of the proposal

Answer : I can´t agree to the proposal.


Q7.”He takes after his father” means:

A. He gets a lot of help from his father.
B. He gets a lot of financial help from his father.
C. He resembles his father, either physically or in personality.
D. He doesn´t like his father

Answer : He resembles his father, either physically or in personality.


Q8.Steve works out a lot means:

A. He does a lot of mathematical calculations
B. He works outside a lot
C. He does a lot of studying
D. He goes to the gym a lot

Answer : He goes to the gym a lot


Q9.”Their marriage didn´t work out because they had nothing in common” means:

A. Their marriage was very passionate
B. Their marriage wasn´t successful.
C. Their marriage didn´t last very long.
D. Their marriage was very short

Answer : Their marriage wasn´t successful.


Q10.He won a lot of money on the lottery but gave most of it _ to charity.

A. for
B. off
C. away
D. out

Answer : away


Q11.I think we’ll have to throw this milk _ as it’s really starting to smell.

A. by
B. down
C. away
D. off

Answer : away


Q12.I owe John $50. I really must pay him _ soon before I forget all about it.

A. away
B. out
C. on
D. back

Answer : back


Q13.The children all ran _ when the big dog started barking.

A. back
B. out
C. away
D. forward

Answer : away


Q14.Put your toys _ now children as it´s time for dinner.

A. down
B. away
C. by
D. in

Answer : away


Q15.Please put the furniture _ exactly where it was before you started moving things around.

A. up
B. off
C. away
D. back

Answer : back


Q16.We´re thinking of going _ for the weekend if the weather stays like this.

A. in
B. away
C. over
D. off

Answer : away


Q17.John was knocked _ by a car yesterday. Fortunately, he wasn’t badly hurt.

A. up
B. off
C. down
D. away

Answer : down


Q18.I don´t like this picture; I´m going to take it _ .

A. by
B. away
C. off
D. down

Answer : down


Q19.I think I´m going to put the new picture _ over there. It should look good there.

A. on
B. up
C. in
D. by

Answer : up


Q20.I think I might drop _ and see John later as I haven’t seen him since he got back from the States.

A. up
B. in
C. off
D. out

Answer : in


Verbs MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Verbs PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Verbs Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.